Oefentherapie

Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een behandelmethode welke wordt uitgevoerd door een oefentherapeut. De behandeling is gericht op het bewust worden van een goede manier van bewegen tijdens de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden.

De oefentherapeut kijkt samen met de patiënt daar de houding en op welke manier bewegingen worden uitgevoerd. Hierna gaat de oefentherapeut samen met de patiënt, met onder andere oefeningen en adviezen aan de slag om de houding te optimaliseren.

Oefentherapie kan een goede aanvullende behandelmethode zijn bij veel verschillende klachten, denk bijvoorbeeld aan nekklachten bij een kantoorbaan of rugklachten bij een beroep waar er zwaar getild moet worden. De oefentherapeut zal de klachten onderzoeken en samen met de patiënt besluiten welke behandelmethode het beste bij de patiënt past. 

In de oefentherapie zoekt de oefentherapeut samen met de patiënt naar een langdurige oplossing waar de patiënt zelf in de thuis- en werksituatie mee aan de slag kan gaan. Bij oefentherapie gaan we uit van een actief herstel waarbij bewegen en oefenen een centrale rol innemen om te voorkomen dat de klachten blijven bestaan of terugkomen.

Een oefentherapeut werkt graag samen met een fysiotherapeut, hierdoor kunnen de therapeuten samen tot een optimale behandelmethode komen.

Voor oefentherapie kan jij terecht bij onze therapeut: Peter.
Wij bieden oefentherapie aan op meerdere van onze locaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Waarvoor kun je bij ons terecht?