Manueel Therapie

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast.  Hierbij als doel om beperkingen in de dagelijkse activiteiten te verminderen.

Vaak wordt manuele therapie ook gecombineerd met oefeningen zodat de patiënt ook zelfstandig de gewrichten mobiel kan houden en de spieren kan versterken.

Manuele therapie is een specialiserende Masterstudie gericht op het verbeteren van gewrichtsfuncties en het aanleren van specifieke technieken hiervoor. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen zoals het lezen en interpreteren van wetenschappelijke studies.

Zo stemmen wij de behandeling af op basis van wetenschappelijk onderzoek, jouw behoefte als patiënt en natuurlijk ook onze eigen ervaring.
Manuele therapie kan voor diverse klachten van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld: nek en rugklachten. Evenals kan het effectief worden toegepast bij klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en zenuwpijn in armen of benen.

Na een uitgebreid onderzoek bepaalt de manueel therapeut samen met de patiënt of manuele therapie een goede aanvullende behandelmethode kan zijn voor de klacht.

Voor manuele therapie kan jij terecht bij de volgende therapeuten: Lucas, Thorsten en Irwin (i.o)
Wij bieden manuele therapie op meerdere van onze locaties aan. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Voor de meeste verzekeraars geldt tegenwoordig een beperking voor manuele therapie van 9 behandelingen per jaar. Indien jij hierna nog gebruik wilt blijven maken van manuele therapie dan berekent de praktijk jou hiervoor een eigen bijdrage van €10 per behandeling of het dan geldende praktijktarief voor manuele therapie. In overleg kan jouw behandeling ook verder worden overgedragen aan één van onze fysiotherapeuten.

Waarvoor kun je bij ons terecht?