Manueel Therapie

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueeltherapeut een aantal specifieke technieken die op/in de gewrichten kunnen worden toegepast.  Hierbij als doel om beperkingen in de dagelijkse activiteiten te verminderen.

Vaak wordt manuele therapie ook gecombineerd met oefeningen zodat de patiënt ook zelfstandig de gewrichten mobiel kan houden en de spieren kan versterken.

Manuele therapie is een specialiserende Masterstudie gericht op het verbeteren van gewrichtsfuncties en het aanleren van specifieke technieken hiervoor. Veel aandacht wordt ook besteed aan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen zoals het lezen en interpreteren van wetenschappelijke studies.

Zo stemmen wij de behandeling af op basis van wetenschappelijk onderzoek, uw behoefte als patiënt en natuurlijk ook onze eigen ervaring.
Manuele therapie kan voor diverse klachten van toepassing zijn, zoals bijvoorbeeld: nek en rugklachten. Evenals kan het effectief worden toegepast bij klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid en zenuwpijn in armen of benen. Na een uitgebreid onderzoek bepaald de manueeltherapeut samen met de patiënt of manuele therapie een goede aanvullende behandelmethode kan zijn voor de klacht.

Voor manuele therapie kunt u terecht bij de volgende manueeltherapeuten: Dorien, Lucas, Dana en Thörsten.
Wij bieden manuele therapie aan op onze verschillende praktijklocaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.
Indien u behandelt wenst te worden met manuele therapie verzoeken wij u vooraf het informed-consent in te vullen. Zie hiervoor onderstaande link.

*link naar informed consent manuele therapie*

Voor de meeste verzekeraars geldt tegenwoordig een beperking voor manuele therapie van 9 behandelingen per jaar. Indien u hierna nog gebruik wilt blijven maken van manuele therapie dan berekent de praktijk u hiervoor een eigen bijdrage van €10 per behandeling of het dan geldende praktijktarief voor manuele therapie.
In overleg kan uw behandeling ook verder worden overgedragen aan één van onze fysiotherapeuten.

Waarvoor kun je bij ons terecht?