Tarieven 2024

Op deze pagina vind je de tarieven die wij hanteren wanneer je niet of niet meer voldoende aanvullend verzekerd bent. Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het checken van de ruimte in je verzekeringspakket.

Voor een eerste afspraak plannen wij altijd zowel een intake als een behandeling in. Wij brengen dus twee bedragen in rekening bij of jouw verzekering of bij jouzelf middels een factuur. Dit doen wij zodat we meer tijd hebben voor jouw klacht en de behandeling daarvan. Een eerste afspraak duurt dan ook langer dan een vervolgafspraak.
Het tarief wat we bij jou in rekening brengen kan verschillen van het tarief dat bij jouw
zorgverzekeraar wordt gedeclareerd.

Zorgverzekeraars vergoeden het alleen wanneer een behandeling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Afspraken die korter dan 24uur van te voren worden geannuleerd of waarbij jij niet verschijnt, worden een no show genoemd. Deze no show wordt bij jou in rekening gebracht en mogen én kunnen we niet bij een zorgverzekeraar in rekening brengen.

Vergoeding chronische fysiotherapie

Bij chronische fysiotherapie heb je altijd een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Heb je een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heb je vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed of, indien de aanvullende verzekering niet (meer) toereikend is, aan jou persoonlijk gefactureerd.

Voorbeeld: je hebt een indicatie voor chronische fysiotherapie en je hebt een aanvullende verzekering met 10 behandelingen fysiotherapie. Dan worden de eerste 10 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De 10 behandelingen die daarop volgen zijn voor eigen rekening en vanaf de 21e behandeling krijg je deze vergoed vanuit de basisverzekering. Let wel op dat dan het eigen risico zal worden aangesproken.

Vergoeding herstelzorg COVID-19

Als je ernstige klachten of beperkingen ervaart tijdens je herstel van COVID-19 kan fysiotherapie helpen. Of je fysiotherapie nodig hebt wordt bepaald door je huisarts of specialist op grond van je klachten. Deze zorg wordt onder voorwaarden vergoed uit het basispakket. De behandelingen worden vergoed vanaf de 1e behandeling. Wel geldt het eigen risico. 

Eigen risico fysiotherapie

Over zorg die wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering, betaal je geen eigen risico. Ontvang je chronische fysiotherapie uit de basisverzekering? Dan wordt wel je eigen risico aangesproken.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen

De vergoeding voor fysiotherapie voor kinderen is anders dan de vergoeding voor fysiotherapie voor volwassenen. Ben jij jonger dan 18 jaar? Dan worden er vanuit de basisverzekering tenminste 18 zittingen vergoed. Je betaalt hiervoor geen eigen risico.

Tarieven particulier 2024

Intake & onderzoek€54,50
Fysiotherapie €44,50
Oefentherapie€44,50
Manueel Therapie €54,50
Toeslag aan huis€20,00

Niet nagekomen afspraak 
 
Fysiotherapie / oefentherapie€30,00
Manueel therapie€40,00
Intake, onderzoek & behandeling€60,00