Dry Needling

Dry needling is een innovatieve behandeltechniek in de fysiotherapie. Bij deze techniek wordt de spanning in de spier behandeld met dunne acupunctuurnaalden. Hierdoor kan de spier of een snelle en effectieve manier ontspannen.

Vaak wordt dry needling ingezet als toevoeging in de fysiotherapeutische behandeling bij klachten in de spieren. De behandeltechniek kan zorgen voor het verbeteren van de doorbloeding in de spieren, verbeteren van de mobiliteit in het gewricht en het verminderen van de lokale en uitstralende pijn.

Dry needling kan worden ingezet als aanvullende behandelmethode bij veel verschillende klachten, waaronder: spanningshoofdpijn, nekklachten, lage rugklachten, een tenniselleboog en nog vele andere spiergerelateerde klachten.
De fysiotherapeut zal samen met de patiënt inschatten of dry needling een goede aanvullende behandelmethode voor de klachten kan zijn.

Dry needling behandelingen zijn onderdeel van de fysiotherapie sessie. Hierdoor wordt een sessie dan ook onder een zitting fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer informatie over dry needling?

Voor dry needling kunt u terecht bij de volgende fysiotherapeuten: Dorien, Stijn, Maaike en Lucas.
Wij bieden dry needling aan op onze verschillende fysiotherapiepraktijk locaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.
Indien u behandeld wenst te worden met dry-needling verzoeken wij u vooraf het informed-consent in te vullen. Zie hiervoor onderstaande link.

*link naar informed consent dry needling*

Waarvoor kun je bij ons terecht?