Dry Needling

Dry needling is een innovatieve behandeltechniek in de fysiotherapie. Bij deze techniek wordt de spanning in de spier behandeld met dunne acupunctuurnaalden. Hierdoor kan de spier op een snelle en effectieve manier ontspannen.

Vaak wordt dry needling ingezet als toevoeging in de fysiotherapeutische behandeling bij klachten in de spieren. De behandeltechniek kan zorgen voor het verbeteren van de doorbloeding in de spieren, verbeteren van de mobiliteit in het gewricht en het verminderen van lokale en uitstralende pijn.
Dry needling kan worden ingezet als aanvullende behandelmethode bij veel verschillende klachten, waaronder: spanningshoofdpijn, nekklachten, lage rugklachten, een tenniselleboog en vele andere spiergerelateerde klachten.

De fysiotherapeut zal samen met de patiënt inschatten of dry needling een goede aanvullende behandelmethode voor de klachten kan zijn.

Dry needling behandelingen zijn onderdeel van de fysiotherapie sessie. Hierdoor wordt een sessie dan ook onder een zitting fysiotherapie vergoed vanuit de, indien aanwezige, aanvullende verzekering.

Voor dry needling kun je terecht bij de volgende fysiotherapeuten: Stijn, Lucas en Taliah.
Wij bieden dry needling aan op meerdere van onze locaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Waarvoor kun je bij ons terecht?