EPTE Therapie

EPTE is de afkorting voorEchogeleide Percutane Elektrolyse Therapie. Dit is een behandelmethode welke kan worden ingezet bij verschillende langdurige peesklachten van o.a. de schouder, elleboog, knie en enkel. Voor een EPTE-behandeling wordt eerst de locatie en aard van de klacht in kaart gebracht middels functie onderzoek en echografie.

Bij een EPTE-behandeling wordt er op een nauwkeurige manier, onder geleide van echografie een dunne naald aangebracht in het weefsel. Hierna wordt er via de naald stroom herleid naar de kern van het probleemgebied. De milde vorm van stroom kan meerdere processen, welke zorgen voor verbeteren van weefselherstel in gang zetten.

De effecten van de behandeling worden veroorzaakt door verschillende processen die in het behandelde gebied tot stand komen. Aangetoond is dat er verbetering van bloedcirculatie en een verhoogde PH-waarde te zien is, welke de aanmaak en herstel van peesweefsel bevorderen. 

Voor een EPTE-therapie behandeling kunt u terecht bij onze fysiotherapeut: Paul en Wibbo
Wij bieden EPTE-therapie aan op onze praktijklocatie Schellingwoude en Amstelkwartier.
Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Bij een EPTE-therapie consult zitten aanvullende kosten naast de kosten voor de fysiotherapie behandeling. De extra kosten bedragen voor 5 sessies €30.
Hiernaast komen er kosten van een echografie onderzoek. De extra kosten voor een echografie onderzoek bedragen €49,50.

Waarvoor kun je bij ons terecht?