Shockwave Therapie

Shockwave therapie (ESWT) is een therapiesoort waarmee er met schokgolven gevoelige plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven overgebracht naar het te behandelen gebied.

Shockwave therapie zorgt met behulp van schokgolven dat het lichaam zich sneller kan herstellen.
De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Het lichaam reageert hierop en maakt stoffen aan die het herstel bevorderen. Sommige stoffen creëren een lichte ontstekingsreactie waardoor het herstel versneld en de doorbloeding weer goed op gang komt.
Shockwave resulteert in de meeste gevallen in een goed resultaat.

De behandelmethode kan bij veel verschillende klachten worden ingezet. Dit zijn vaak peesklachten welke al langer aanhouden. Veel voorkomende klachten waarbij shockwave therapie als deel van de behandeling kan worden ingezet zijn o.a. hielspoor (fasciitis plantaris), achillespees klachten, kniepees klachten, scheenbeenklachten (shin splints), voetklachten, elleboog klachten en bij ontstekingsklachten in de schouder. De fysiotherapeut zal samen met de patiënt inschatten of deze behandelmethode kan worden ingezet voor de klachten.

Er zijn twee verschillende soorten shockwave therapie: radiale shockwave en gefocusseerde shockwave.
Radiale shockwave geeft energie over een groter oppervlak. Deze soort van shockwave is geschikt voor onder andere: triggerpointbehandeling, peesontstekingen en hielspoor (fasciitis plantaris).
Gefocusseerde shockwave geeft een geconcentreerde energie op een klein oppervlak in het lichaam. Deze vorm wordt meestal gebruikt voor de behandeling van bot, CPPS, calcificaties en behandelingen rond de heup.

Tijdens de behandeling bij de fysiotherapeut wordt allereerst het pijngebied door de behandelaar gelokaliseerd. Bij een aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, kan de shockwavebehandeling van start gaan.

Voor shockwave therapie kan jij terecht bij onze fysiotherapeuten: Irwin, Max en Paul. 
Wij bieden shockwave therapie aan op onze praktijklocatie Schellingwoude. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Voor de shockwave behandelingen rekenen wij aanvullende kosten naast de kosten voor de fysiotherapie behandeling.
Vaak zijn er minimaal 5 behandelingen nodig om een goed resultaat/effect te kunnen behalen.
De aanvullende kosten bedragen:
Radiaal 5x: €20,- (eventueel aanvullende behandelingen €5,-)
Gefocusseerd 5x: €40,- (eventueel aanvullende behandelingen €9,-)
Echografie: 54,50
Deze kosten zijn niet in te dienen bij de zorgverzekeraar.

Waarvoor kun je bij ons terecht?