Medical Taping

Medical tape, ook wel Cure-tape genoemd is een rekbare gekleurde tape welke kan worden gebruikt als aanvullende behandelmethode in de fysiotherapie bij verschillende klachten.

De tape stimuleert het zelf herstellende vermogen van het lichaam en biedt ondersteuning en stabiliteit in het gewricht en de spier. Door de elasticiteit van de tape ontstaat er drukvermindering, hierdoor wordt de bloedcirculatie en lymfeafvoer gestimuleerd. Hiernaast neemt ook de druk op de pijnreceptoren af waardoor het ervaren van de pijn kan worden verminderd.

Door de rekbare eigenschappen van de tape zorgt het bij het intapen van een gewricht zoals een enkel of schouder niet voor een volledige bewegingsbeperking. Hierdoor kan het gewricht nog goed de natuurlijke beweging maken, maar komt het gewricht meer in de eindpositie dan neemt de rek op de tape toe.

De medical tape is zo gemaakt dat het ventilerend en huidvriendelijk is. Hiernaast is de tape waterbestendig en kan je er dus gemakkelijk mee douchen. De tape blijft gemiddeld tussen de 3 tot 6 dagen goed op de huid zitten.

Wij bieden medical taping aan op onze verschillende fysiotherapiepraktijk locaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.
Indien u behandeld wenst te worden met Medical taping dan berekent de praktijk u daarvoor €16 aan eigen kosten voor een rol Cure-tape. Deze is vaak meerdere malen te gebruiken.
Het staat u vrij uw eigen aangeschafte tape mee te nemen tijdens de behandeling.

Waarvoor kun je bij ons terecht?