Medical Taping

Medical tape, ook wel CureTape genoemd, is een rekbare, gekleurde tape welke kan worden gebruikt als aanvullende behandelmethode in de fysiotherapie bij verschillende klachten.

De tape stimuleert het zelf herstellende vermogen van het lichaam en biedt ondersteuning en stabiliteit in het gewricht en de spier. Door de elasticiteit van de tape ontstaat er drukvermindering, hierdoor wordt de bloedcirculatie en lymfeafvoer gestimuleerd. Hiernaast neemt ook de druk op de pijnreceptoren af waardoor het ervaren van pijn kan worden verminderd.

Door de rekbare eigenschappen van de tape zorgt het bij het intapen van een gewricht, zoals een enkel of schouder, niet voor een volledige bewegingsbeperking. Hierdoor kan het gewricht nog goed de natuurlijke beweging maken. Zodra het gewricht meer in de eindpositie komt, neemt de rek op de tape toe.

De medical tape is zo gemaakt dat het ventilerend en huidvriendelijk is. Hiernaast is de tape waterbestendig en kan je er dus gemakkelijk mee douchen. De tape blijft gemiddeld tussen de 3 tot 6 dagen goed op de huid zitten.

Wij bieden medical taping aan op meerdere van onze locaties. Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.
Indien jij behandeld wenst te worden door middel van medical taping dan berekent de praktijk jou daarvoor โ‚ฌ16,- aan eigen kosten voor een rol CureTape. Deze is vaak meerdere malen te gebruiken.
Het staat jou vrij jouw eigen aangeschafte tape mee te nemen tijdens de behandeling.

Waarvoor kun je bij ons terecht?