Echografie

In onze praktijk bieden wij echografie aan als aanvullende diagnostiek voor verschillende klachten.
Middels een echografie onderzoek kunnen verschillende klachten in kaart gebracht worden. Op de echo kunnen spieren, gewrichten en pezen bekeken worden. Hierna kan er snel een diagnose worden gesteld en hieruit kan samen met de patiënt een behandelplan worden opgesteld.

Naast het onderzoek naar de klachten is echografie ook inzetbaar om de voortgang en effecten van een behandeltraject in kaart te brengen.  

Het onderzoek middels echografie, wordt gedaan met een apparaat welke met behulp van gel tegen het gebied van de klacht aan wordt gezet. Hierbij worden er hoge geluidsgolven verzonden welke reflecteren met het weefsel van bijvoorbeeld de spier. Hieruit is op een monitor een dynamisch beeld af te lezen van de spier en kan een oorzaak van een klacht in beeld gebracht worden.

Een echo-onderzoek is een snelle en veilige methode om de klachten in beeld te brengen. De geluidsgolven zijn niet schadelijk en leveren geen complicaties op.

Voor een echografie consult kunt u terecht bij onze fysiotherapeut: Paul en Wibbo
Wij bieden echografie aan op onze praktijklocaties Schellingwoude en Amstelkwartier.
Neemt contact op met onze receptie voor het maken van een afspraak.

Bij een echografie consult zitten aanvullende kosten naast de kosten voor de fysiotherapie behandeling. De extra kosten bedragen €49,50

Waarvoor kun je bij ons terecht?